Valoarea totală a pieței criptomonedelor depășește 300 miliarde de dolari, prețurile se mențin

În ultimele 24 de ore valoarea totală a pieței criptomonedelor a ajuns la 301 miliarde de dolari. Intre timp Bitcoin se menține la nivelul de 8200$.

Volumul BTC total a scăzut ușor până la 5 miliarde (față de aproape 7 miliarde marți). Este însă în continuare ridicat față de săptămâna trecută.

Analiștii de pe piață sunt de părere că trendul ascendent are șanse mari să se mențină în următoarele zile. Astfel valoarea totală a pieței criptomonedelor ar putea crește. Ei mai apreciază că valoarea Bitcoin va putea ajunge la 8500$.

Față de luna trecută, valoarea BTC a crescut cu 45%.

Celelalte criptomonede înregistrează și ele o ușoară creștere, ce variază între 1.5% și 7.5% performerul săptămânii fiind Stellar XLM.

Este clar însă că entuziasmul investitorilor este concentrat pe criptomoneda-etalon în prezent.

Candidatul la președinția SUA Andrew Yang acceptă donații în criptomonede

Cu toate că piața din Statele Unite nu este încă decisă cu privire la viitorul criptomonedelor, o serie de politicieni au decis să accepte donații în cripto pentru susținerea campaniilor electorale.

Candidatul democrat Andrew Yang a anunțat recent pe Twitter că aceptă donații în BTC, ETH și alte criptomonede pentru campania sa din 2020.

Yang este un antreprenor cu ideologie ușor socialistă, ce promovează ideea unui ”capitalism uman” și a publicat o carte denumită ”Războiul împotriva oamenilor normali” în care susține implementarea unui venit minim de 1000$ pentru toți cetățenii americani.

El nu este primul candidat la președinția SUA ce acceptă donații în criptomonede – în campania din 2016, senatorul Rand Paul, republican din Kentucky, a acceptat contribuții în Bitcoin, iar candidatul republican la Senat Austin Petersen din Missouri a primit donații în BTC în valoare totală de 9700$ în ianuarie 2018.

Guvernul federal și statele Montana și Washington D.C. permit contribuții în criptomonede pentru campaniile electorale.

Asociația exchange-urilor de criptomonede din Japonia ia în considerare limitarea margin trading

Margin trading este un instrument ce permite traderilor să împrumute de mai multe ori valoarea sumelor deținute. Se urmărește astfel sporirea profiturilor obținute.

Asociația Exchange-urilor din Japonia, o organizație ce urmărește auto-reglementarea pieței cripto, analizează posibilitatea de a limita valoarea creditului la de patru ori suma deținută, pentru a proteja investitorii de riscuri exagerate.

Pe platforma BitMEX, de exemplu, creditul oferit este de 10x. Acest lucru a propulsat platforma în topul volumelor de tranzacții într-un timp foarte scurt.

O platformă de brokeraj din SUA dorește să lanseze o altă aplicație mobilă cu comision zero

Platforma de brokeraj licențiată ”Voyager”, în care a investit fostul director tehnic al Uber, Oscar Salazar, a anunțat că în trimestrul patru al lui 2018 va lansa o nouă aplicație de tranzacționarea de criptomonede cu comision zero, similară cu populara RobinHood.

Pentru început, aplicația va fi disponibilă în statele California, Massachusetts, Missouri, New Hampshire și Montana. Anul viitor va fi extinsă în toate celelalte state americane.

Piața de brokeraj din SUA este destul de competitivă, cel mai mare rival fiind Coinbase, ce are în prezent 11.7 milioane de utilizatori. Sunt incluse de asemenea si platformele RobinHood și Poloniex.