Co-fondatorul Apple Steve Wozniak a declarat că a vândut toti Bitcoinii deținuti când moneda a atins 20.000 de dolari în decembrie 2017.

Declarațiile ar fi fost făcute la Forumul de afaceri nordic din Stockholm, Suedia, conform Business Insider.

Wozniak a afirmat că a cumpărat pentru prima oară Bitcoin când criptonomeda valora aproximativ 700 de dolari. El a susținut că a luat această decizie pentru că “a vrut să experimenteze acest nou ecosistem “:

    “Scopul meu a fost să călătoresc într-un loc ca Stockholm. Să merg la restaurante și hoteluri care acceptă Bitcoin și să folosesc doar Bitcoin când călătoresc”.

Totuși, când Bitcoin a atins nivelul maxim de 20.000 de dolari, Wozniak a vândut toate criptomonedele:

“Când a urcat, am spus că nu vreau să fiu unul dintre acei oameni care stau cu ochii in candele. Nu vreau să fac așa ceva în viața mea […] O parte din fericirea mea este sa nu am griji, așa că am vândut totul și am scăpat de griji.”

Co-fondatorul Apple nu a dezvaluit până în prezent câți Bitcoin a cumpărat.

Wozniak a declarat

că nu a fost niciodată obsedat de bani și a dezvăluit că “Nu am folosit niciodată aplicația Apple, nu cumpăr și nu vând acțiuni.”

ro.exchange

În iunie anul trecut, Wozniak a declarat ca “doar Bitcoinul este aurul digital pur” într-un interviu. El a  reafirmat încrederea sa în criptomonede, în ciuda faptului că la momentul respectiv își vînduse deja Bitcoinul deținut.

Ulterior, el a susținut că blockchain este similar cu bula dotcom, provocând același interes la nivel mondial. La fel ca fenomenul internetului, criptomonedele vor da naștere la câteva fenomene mondiale. Wozniak a subliniat însă că Bitcoin este “pur și simplu uimitor”. În plus, în octombrie 2018, Wozniak a anunțat, de asemenea, că a co-fondat EQUI Global, un fond de investiții specializat pe proiecte blockchain.