În conformitate cu statisticile BitMEX, traderii europeni au devenit extrem de activi pe piețele de derivate cripto. Aparent, Europa a devenit un important centru cripto în ultimul an.

Serviciile bancare mai favorabile, creșterea averii și dezvoltarea sectorului tehnologic au crescut interesul european pentru comerțul cu cripto.

Testeaza un exchange descentralizat!

În 2019, activitățile de tranzacționare au crescut semnificativ în defavoarea comportamentului „hodling”. Noua clasă de speculatori sunt activi în special pe BitMEX, care rămâne una dintre cele mai active piețe bitcoin.

Exchange-ul de derivative cripto restricționează în prezent accesul traderilor americani, dar are piețe internaționale foarte bine dezvoltate. Cu toate că volumele de tranzacții au scăzut în ultimul timp, europenii reprezintă un procent important din acestea.

Euro în sine are o cotă de 1,45% din tranzacțiile bitcoin pe piețele spot, dar perechea cu dolarul american este încă considerată drept perechea principală.

Traderii europeni sunt constienti de masuri KYC/AML si reguli FATF

Situația este surprinzătoare mai ales că Europa a început deja să implementeze măsuri KYC/AML mai stricte. Multe platforme au optat să implementeze viitoarele reguli FATF mai devreme, în timp ce altele și-au închis activitatea.

De exemplu, LocalBitcoins a implement sisteme KYC, pentru a respecta reglementările din Finlanda și din Europa. Prin contrast, procesatorul de plăți BottlePay a optat pentru a-și închide activitatea.
Per ansamblu, sondajele relevă că traderii cripto sunt încă minoritate în UE, iar utilizarea valutelor fiat depășește cu mult interesul pentru activele fintech sau cripto.

În ultima perioadă însă, au fost publicate numeroasele declarații despre o posibilă monedă digitală europeană. De exemplu, noul președinte al Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde a susținut ideea adoptării unei monede digitale. Ideea sa este susținută de mai mulți reprezentanți ai autorităților financiare din țări precum Franța.

CryptoZZ