Franța nu va impozita tranzacțiile crypto-to-crypto, ci doar conversiile în fiat

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a declarat că tranzacțiile crypto-to-crypto vor fi scutite de taxe. Conform unui raport publicat de Bloomberg, vor fi impozitate doar profiturile convertite în valute fiat.

„Considerăm că impozitarea tranzacțiilor cu criptomonede se va realiza doar în momentul în care câștigurile sunt convertite valute fiat”,

a spus Le Maire.

vinde bitcoin

De asemenea, Le Maire a clarificat că impozitul pe valoarea adăugată (TVA) va fi calculat doar atunci când criptomonedele vor fi folosite pentru a achiziționa un bun sau un serviciu.

Olanda planifică modificarea legislației cu privire la criptomonede

Banca Centrală din Olanda intenționează să modifice legislația aplicabilă criptomonedelor. Una dintre reguli ar putea necesita ca firmele din afara Uniunii Europene ce oferă servicii cripto să fie aprobate pentru a activa în țară.

Aparent, modificările se bazează pe recomandările FATF și pe directiva europeană de prevenire a spălării de bani. Majoritatea țărilor europene vor introduce obligativitatea verificărilor KYC/AML începând cu anul 2020, aplicabile atât exchange-urilor cât și furnizorilor de portofele cripto.

CME solicit dublarea limitei pentru contractele futures Bitcoin

Chicago Mercantile Exchange (CME Group), singura bursă care oferă în prezent contracte futures Bitcoin în SUA, dorește să dubleze limita pozițiilor deschise. CME a solicitat autorității de reglementare CFTC să crească limita de la 1.000 de contracte pe lună la 2.000. Această decizie se datorează creșterii constante a cererii pentru futures Bitcoin, volumele CME stabilind noi recorduri în mod regulat.

Valoarea unui contract este în prezent de 5 BTC. Dacă este aprobată, cresterea limitei contractelor va avea loc începând cu luna octombrie 2019.

Bitcoin.com dorește să lanseze contracte futures bazate pe Bitcoin Cash

Bitcoin.com se află în discuții cu un exchange reglementat pentru listarea unui contract futures BCH.

Declarația a fost făcută de David Shin, șeful diviziei de schimb a companiei, într-un interviu acordat Bloomberg. El a susținut că a avut discuții preliminare cu mai multe burse reglementate de CFTC pentru a pune în practică aceste planuri, dar nu a oferit detalii concrete.

În prezent, nicio platformă reglementată de CFTC nu oferă contracte futures în Bitcoin Cash, deși aceasta este cea de-a patra cea mai mare criptomonedă ca market cap.