Volatilitate scăzută pe piața cripto

Prima săptămână a lui 2019 a însemnat volatilitate scăzută comparativ cu ultimele două luni ale anului anterior. Bitcoin a reușit să depășească valoarea de 4000$, iar volumele de tranzacții sunt în creștere.

Unii analiști consideră că au observat o schimbare pozitivă a tendințelor în rândul prețurilor activelor cripto. Mati Greenspan, senior analyst de piață la Etoro, a afirmat:

“Creșterile de preț ale majorității criptomonedelor au fost destul de ușoare în ultima vreme. Faptul că Bitcoin are o evoluție stabilă este un semnal pozitiv”.

Alții apreciază că volumul de tranzacții nu a crescut suficient pentru a semnala un trend de creștere susținut.

Analiștii chinezi se așteaptă ca piața cripto să se mențină la nivel scăzut

Analiștii chinezi se așteaptă ca piața ”urșilor” să continue în 2019, contrazicând proiecțiile optimiste ale cripto-entuziaștilor precum Mike Novogratz.

“În 2018, bitcoinul a devenit o gaură neagră de investiții”, a declarat Beijing News. “Intrând în anul 2019, prețul Bitcoin arată încă semne de declin, și nu există nici o revenire evidentă.”

În opinia analiștilor chinezi, pe piața cripto s-a înregistrat o creștere meteorică nesustenabilă în 2017. Ca urmare, era normal ca prețurile să se prăbușească în 2018.

”Piața cripto este, în prezent, un joc cu sumă zero pentru tranzacții. Banii câștigați pot proveni numai din buzunarul altcuiva. Trebuie să intre mai mulți începători [noobs] pe piață pentru a stimula creșterea prețurilor. Creșterea în anul 2017 s-a datorat faptului că mulți dintre cei care au intrat pe piață au intrat pe piață pentru că au fost impresionați de noile concepte de “blockchain”, “contract inteligent” și “ICO” – împingând prețurile în sus.”

Semnale pozitive pentru economia americană

După o lună de îngrijorare provocate de evoluția burselor americane, au apărut semnale pozitive pentru economia americană.

Președintele Federal Reserve a făcut recent unele declarații publice care semnalează că nu vor mai avea loc creșteri ale ratelor dobânzilor. În combinație cu raportul pozitiv privind rata de ocupare a forței de muncă din Statele Unite, analiștii sunt optimiști cu privire la evitarea unei recesiuni în 2019.

Este posibil ca aceste aspecte să fie contrabalansate de evoluția negativă a economiei mondiale. Atât China cât și Europa se confruntă în prezent cu sconomii în declin. De asemenea, continuarea războiului comercial dus de SUA cu celalalte puteri economice poate provoca dificultăți viitoare.

Cu toate acestea, piețele bursiere au început să își revină după căderea de la sfârșitul anului.

Exchange-ul Kraken subliniază interesul autorităților din SUA pentru activitatea de tranzacționare cripto

Exchange-ul Kraken a publicat recent un raport ce relevă interesul în creștere al autorităților americane pentru activitățile de tranzacționare. Mai exact, ei au relevat că în 2018 au primit 547 de solicitări de informații, de trei ori mai multe decât în 2017. SUA au în prezent 11 organizații de aplicare a legii care se interesează de tranzacțiile cripto realizate de cetățenii americani.

Exchange-ul a subliniat că aceste solicitări generează costuri semnificative. De asemenea, sunt unul dintre motivele pentru care platformele preferă să blocheze accesul cetățenilor americani.