Investitorul miliardar Warren Buffett a avut întotdeauna o opinie negativă asupra aurului ca investiție. De-a lungul timpului, el a susținut că preferă să cumpere acțiuni în loc să achiziționeze aur sau active bazate pe aur. Recent însă, situația economică a provocat o schimbare a acestei atitudini.

Berkshire Hathaway vinde actiunile bancare pentru a cumpara aur

Compania lui Buffett, Berkshire Hathaway, a anunțat că a vândut acțiunile bancare pentru a investi într-un miner de aur. Decizia a fost bazată pe faptul că prețul aurului a atins recent valoarea record de peste 2.000$ per uncie.

Berkshire Hathaway a vândut acțiuni Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Wells Fargo și PNC. În schimb, compania a cumpărat o participație la Barrick Gold, una dintre cele mai importante companii de minare de aur.

Keiser: Warren Buffett va cumpăra bitcoin în panică la 50.000 de dolari

Decizia companiei lui Buffet l-a determinat pe Max Keiser să susțină că ”oracolul din Omaha” își va schimba părerea și despre Bitcoin. Deși Buffett a fost foarte disprețuitor cu privire la Bitcoin de-a lungul timpului, Keiser a susținut pe Twitter:

”Dupa ce a vândut acțiuni în bănci și a cumpărat aur, Warren Buffett va cumpăra bitcoin în panică la 50.000 de dolari, la fel ca Peter Schiff.”

Mulți însă sunt de părere că investitorul nu înțelege tehnologia blockchain și că sunt șanse mici să cumpere Bitcoin. Un utilizator de Twitter a declarat:

„Nu înțelege tehnologia, dar este la fel de bătrân ca aurul, așa că are sens”.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Alți utilizatori au susținut că Buffett este prea încăpățânat să cumpere Bitcoin, după ce a declarat că este ”otravă de șobolani la pătrat”:

„Mândria lui este mult mai valoroasă”.

Acțiunile lui Buffett par să confirme această perspectivă. În februarie, el a luat prânzul cu fondatorul Tron, Justin Sun și cu câțiva alți directori ai companiilor cripto. Sun i-a daruit un Bitcoin, stocat într-un telefon Samsung Galaxy Fold. Buffett a donat criptomonedele unei organizații de caritate și a subliniat că nu va deține niciodată Bitcoin.