Operatorul bursier NASDAQ a anunțat că până la sfârșitul acestei luni va adăuga indici de monitorizare a prețurilor Bitcoin și Ethereum. Noii indici vor fi incluși în cadrul Nasdaq Global Index Data ServiceSM (GIDS).

Serviciul va fi oferit în colaborare cu compania de cercetare Brave New Coin din Noua Zeelandă și va fi lansat pe 25 februarie.

Bitcoin Liquid Index (BLX) și Ethereum Liquid Index (ELX) vor oferi monitorizare în timp real a prețurilor celor două criptomonede pentru clienții Nasdaq.

Mai exact, acesti indici de monitorizare vor fi date de referință în timp real în USD pentru prețul unui bitcoin (BTC) și respectiv un ethereum (ETH). Datele vor fi actualizate la o frecvență de treizeci de secunde și se bazează ”pe cele mai lichide piețe”.

Nasdaq a afirmat că acești indici sunt calculați folosind o metodologie care a fost “auditată independent” în baza principiilor Comitetului Internațional al Comisiilor de Valori Mobiliare (IOSCO).

“BLX este unul dintre indicii BTC cei mai răspândiți printre comercianții cu criptomonede. Acesta a fost calculat începând cu anul 2012. De asemenea, ELX a fost calculat începând cu anul 2014”,

a explicat operatorul bursier.

NASDAQ, interesat de criptomonede

Nasdaq a fost foarte activ în spațiul cripto și blockchain, inclusiv prin investiții în start-up-uri din industrie. Luna trecută, compania a condus o rundă de finanțare de 20 de milioane de dolari pentru lansarea companiei Symbiont.

În noiembrie, Nasdaq a anunțat că a încheiat un parteneriat cu firma de administrare a investițiilor VanEck. Parteneriatul presupune “lansarea pe piață un contract de tip futures reglementat” în 2019. La momentul respectiv, nu au fost dezvăluite detalii suplimentare cu privire la proiect.

Operatorul bursier a furnizat și specialiști pentru industria cripto. Fostul vicepreședinte al NASDAQ Europe, Hans-Ole Jochumsen, s-a alăturat consiliului consultativ al Concordium Foundation. Aceasta este o organizație non-profit elvețiană care urmărește să dezvolte o criptomonedă cu o funcționalitate integrată de respectare a legii.