Zooko Wilcox, fondatorul Zcash, a prezentat planurile de viitor ale proiectului pentru următorii ani la conferința RadicalxChange. Wilcox este CEO-ul Electric Coin Company (ECC), compania din spatele criptomonedei private.

“Am lucrat la ZCash timp de aproximativ cinci ani și mă aștept să dureze încă cinci înainte de a ajunge la nivelul de dezvoltare pe care ni l-am imaginat”.

Ultima îmbunătățire – Sapling

Lansată în 2016, zcash a fost inițial creat ca un hard fork bazat pe confidențialitate al Bitcoin. În luna octombrie 2018, Zcash a trecut prin cel mai mare upgrade al protocolului până în prezent, “Sapling“.

“Sapling cred că a fost cea mai mare îmbunătățire a protocolului până în prezent. A fost imens “,

a declarat Josh Cincinnati, directorul executiv al Fundației Zcash.

“Acesta face ca confidențialitatea să fie mult mai accesibilă și, de asemenea, deschide ușa pentru aplicațiile mobile. Acesta a fost un proiect de moonshot al companiei monetare electrice și a reușit. “

Acum, Wilcox prevede un alt proiect “de trei sau patru ani”, pentru a dezvolta zcash “în moduri care nu sunt specifice confidențialității”.

“Sunt în favoarea unei ameliorări semnificative a scalabilității”,

a declarat Wilcox.

“Cred că avem nevoie de o scalabilitate ridicată la primul nivel pentru a ne atinge scopurile de a împuternici pe toți cu libertate și oportunități economice”.

Schimbări ale procesului ZCash ZIP

Procesul de îmbunătățire a zcash ZIP va fi modificat pentru a implica două organizații – ECC și Fundația Zcash.

Până acum, implementarea ZIP-urilor a fost controlată de către ECC. Fundația Zcash a fost “o organizație care acordă finanțare”.

Luna trecută, Fundația a anunțat demersuri pentru a se implica mai activ în procesul de dezvoltare a protocolului alături de ECC.

“Metafora este că vreau să existăm într-un model de guvernare cu două semnături multiple, în care Electric Coin Company deține o cheie, iar Fundația deține o cheie. În acest caz, deciziile mai largi despre zcash trebuie într-adevăr să fie luate de comun acord de către Fundație și ECC”,

a declarat Cincinnati.

Ca atare, pentru upgrade-ul de rețea programat în aprilie 2020, toate ZIP-urile vor fi supuse unui proces de revizuire de către doi așa-numiți “editori ZIP”.

În prezent, editorii evaluează opt propuneri de modificare pentru protocolul Zcash.

Planuri de viitor

Una dintre aceste propuneri ar introduce o nouă caracteristică de votare care să permită utilizatorilor să voteze cu fonduri deținute în adrese invizibile “protejate” direct fără a muta fonduri către o adresă publică “neecranată”. O altă propunere urmărește să stabilească bazele pentru un sistem de plăți construite pe un nivel secundar numit BOLT.

În afara procesului ZIP, rețeaua Zcash se pregătește, de asemenea, pentru activarea a două modificări printr-un hard fork în luna octombrie 2019.

Denumit Blossom, hard fork-ul va crește timpul de creare al blocurilor în rețea. De asemenea, va împărți taxa de bloc de 20% în trei portofele – unul pentru Fundația Zcash, Rezerva Strategică a ECC și restul.

Scopul acestei ultime schimbări este de a decupla fluxul singular de finanțare “din punct de vedere organizațional, legal și operațional”. De asemenea, va consolida “transparența în ceea ce privește structura recompensei fondatorilor”.

In prezent pretul ZCash este de 68 de dolari.