Platforma Yahoo Finance introduce tranzacționarea cu Bitcoin, Ethereum și Litecoin

Platforma Yahoo Finance de tranzacționare a implementat opțiunea de tranzacționare a criptomonedelor Bitcoin, Ethereum și Litecoin.

Utilizatorii au de asemenea posibilitatea de a monitoriza alte criptomonede precum Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC) sau EOS, însă nu au încă opțiuni de cumpărare și vânzare pentru acestea.

În luna martie, platforma Yahoo Finance Japonia a anunțat că intenționează să deschidă un exchange dedicat criptomonedelor în următorul an.

Bitcoin scade sub 7000$, urmat de toate criptomonedele

După două zile de creștere, în ultimele 24 de ore Bitcoin a scăzut din nou sub pragul de 7000$. Cu un volum de 4.3 miliarde, BTC se tranzacționează în jurul valorii de 6900$, o scădere de 3%.

Majoritatea criptomonedelor i-au urmat exemplul, dar, ca de obicei, scăderile lor sunt mai accentuate, între 6 și 15%.

Analiștii sunt de părere că este foarte posibil ca Bitcoin să scadă până la nivelul de rezistență de 6500$ în următoarele zile. Majoritatea traderilor evită să investească în criptomonedele cu market cap mic în perioadele de instabilitate a BTC.

Este de așteptat așadar ca trendul descendent să continuie și pentru acestea în următoarele zile.

Guvernul Braziliei trimite solicitări de informații exchange-urilor cripto din țară

Exchange-urile care își desfășoară activitate în Brazilia au primit un chestionar cu 14 întrebări ce pare să fie transmis de Ministerul de Finanțe.

Întrebările se referă la activitatea generală a exchange-urilor și la măsurile de protecție pentru clienții platformelor. De asemenea, include solicitările de date cu privire la modalitățile de identificare a clienților și a tranzacțiilor suspecte.

Deși nu este trimis pe canale oficiale, chestionarul are termen de răspuns de 5 zile. Inițiativa de verificare a activității exchange-urilor cripto se datorează atacului asupra platformei de investiții cripto Atlas din această săptămână.

Datele personale a peste 264.000 de utilizatori au fost furate și făcute publice ulterior.

Australia planifică să implementeze un sistem blockchain național de gestionare a afacerilor

Organizația de Cercetare Științifică și Industrială din Australia (CSIRO) a inițiat o colaborare cu IBM pentru implementarea la nivel național al unui sistem blockchain de gestionare a afacerilor.

Ideea este ca diferite firme și companii incluse pe platformă să poată gestiona relațiile cu băncile sau partenerii prin intermediul contractelor smart.

“De exemplu, senzorii de pe șantierul de construcții ar putea înregistra data și ora livrării unei încărcături pe blockchain și ar declanșa un contract inteligent între societatea de construcții și bancă, care ar notifica automat băncii că au fost îndeplinite condițiile pentru plata livrării”

a explicat CSIRO în anunț.

Denumit Australian National Blockchain (ANB), proiectul pilot va fi lansat până la sfîrșitul anului 2018.