Bitcoin încheie luna noiembrie cu cea mai mare scădere din 2019

Bitcoin încheie luna noiembrie cu cea mai mare scădere de preț din acest an. Valoarea criptomonedei a scăzut cu aproximativ 20% față de valoarea înregistrată la începutul lunii.

Analiștii se așteptau ca luna noiembrie să fie una pozitivă pentru Bitcoin, deoarece mai sunt doar șase luni până la înjumătățirea recompensei de bloc. Din puncte de vedere istoric, prețurile criptomonedei au crescut înainte de acest eveniment.

ro.exchange

Piața a evoluat însă în sens negativ, fiind înregistrate scăderi de până la valoarea de 6.600$ în această lună. În prezent, prețul Bitcoin este de aproximativ 7.300$, iar perspectivele nu sunt pozitive pe termen scurt.

Binance lansează contracte futures ETH/USDT

Exchange-ul Binance a anunțat lansarea contractelor futures ETH/USDT, cu leverage maxim de 50x. În octombrie, platforma a oferit contracte BTC/USDT cu leverage maxim 125x. Volumul acestor contracte a ajuns la valori de peste 370.000 BTC (aproximativ 2.7 miliarde de dolari).

Succesul futures a determinat compania să ofere și opțiunea de contracte ETH, disponibile în prezent pe versiunea desktop a site-ului. În viitor apropiat, acestea vor deveni disponibile și pe aplicațiile mobile.

Deschide un cont gratuit pe Binance!

Banca Rusiei susține interzicerea criptomonedelor, dar măsura e dificil de implementat

Președintele Comitetului pentru piețele financiare din Duma de Stat (parlamentul rusesc), Anatoly Aksakov, susține că interzicerea criptomonedelor este foarte dificil de implementat. Banca centrală a Rusiei a susținut interzicearea utilizării acestora pe teritoriul țării.

Aksakov a subliniat că, în practică, este foarte dificilă definirea criptomonedelor din punct de vedere legal:

„Înlocuitorii de bani sunt interziși în Rusia. Până în prezent, nu există încă o definiție clară a criptomonedelor ca înlocuitor de bani. Rubla este singurul mijloc de plată oficial, dar sunt utilizate și alte valute. Prin urmare, toate aceste probleme necesită o definiție legală, astfel încât agențiile de aplicare a legii să își poată derula activitatea. Este unul dintre motivele care au împiedicat aprobarea legii cu privire la bunurile digitale. Este greu să cădem de acord asupra unei definiții”.

CEO-ul Bakkt ar putea fi numită în Senatul American

Kelly Loeffler, CEO-ul companiei Bakkt, ar putea fi propusă pentru Senatul American ca reprezentant al statului Georgia. Aparent, nominalizarea sa nu este însă susținută de președintele Trump, care o consideră pe Loeffler prea moderată în pozițiile sale politice.

Guvernatorul statului Georgia a propus-o pe Loeffler pentru a extinde numărul de femei din Senat din partea Partidului Republican. De asemenea, a fost luată în considerare averea personală semnificativă a acesteia, care ar putea fi folosită pentru a finanța campania electorală din 2020.

Președintele Turmp însă pare să îl prefere pe Doug Collins, care este un susținător vocal al dreptului de a deține armament și al interzicerii avortului.

Între timp, activitatea investitorilor instituționali pe platforma Bakkt este în creștere. Numărul de contracte futures Bitcoin lichidate fizic a atins 42,5 milioane de dolari pe 28 noiembrie.

CryptoZZ