În prima săptămână a lunii aprilie se va organiza un airdrop de 30 milioane de tokenuri pentru proiectul Vostok. Deținătorii de tokenuri WAWES și WCT vor primi tokenuri Vostok în baza snapshot-urilor ce se vor realiza în intervalul 1 februarie-1 aprilie 2019.

Proiectul Vostok, soluție universală de tip blockchain

Proiectul Vostok este o “soluție universală de tip blockchain” care combină două componente de bază – propriul său blockchain și integratorul de sistem. Acesta este un instrument pentru dezvoltarea și optimizarea noii platforme.

Blockchain-ul Vostok este axat pe implementarea tehnologiilor Waves pentru sistemele informatice comerciale și guvernamentale. Produsul nou va ajuta platforma Waves să dezvolte noi tehnologii, cum ar fi inteligența artificială (IA), Internet of things (IoT) și blockchain.

Platforma Waves a adunat 120 milioane dolari într-o rundă de finanțare privată pentru proiect în luna decembrie. Vostok este planificat să fie lansat la începutul lui 2019 pe piețele din Europa și din Asia.

cryptocoin

Platforma privată blockchain de tip proof-of-stake (PoS) de la Vostok folosește cele mai recente progrese în tehnologia blockchain prin implementarea algoritmului Waves-NG. Acesta este un nou algoritm de consens, generând creșterea capacității rețelei, stabilitate și viteză. Platforma este destinată în principal conectării serviciilor de administrație publică, a băncilor, a registrelor și a furnizorilor de plăți. Scopul platformei este de a forma baza infrastructurii digitale pentru certificarea, înregistrarea și urmărirea datelor.

Waves își avansează integrarea cu Microsoft Azure

Înființată în 2016, Waves este o platformă care permite utilizatorilor să își construiască propriile tokenuri personalizate. Potrivit Financial Magnates, platforma este mai rapidă decât Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH), procesând 6.1 milioane de tranzacții zilnic.

Platforma s-a integrat cu Microsoft Azure încă din 2017.

În această lună, Waves a anunțat că au lansat funcționalitatea Smart Asset și Smart Account pentru dezvoltatorii de pe platforma cloud.

Dezvoltatorii de pe Azure Marketplace vor putea utiliza aceste funcționalități Waves într-o extensie specială pentru Visual Studio Code. Aceasta simplifică procesul de creare și operare a contractelor inteligente prin utilizarea a două mașini virtuale Azure.

Pe platforma waves a fost construit si tokenul GDBT. Pentru mai multe detalii despre cum sa instalezi si sa securizezi un portofel waves vezi aici.