JP Morgan lansează o criptomonedă stabilă denumită JPM Coin
CNBC a raportat că JP Morgan va lansa propria criptomonedă stabilă bazată pe dolar, denumită JPM Coin. Conform reportajului realizat în cadrul emisiunii Fast Money astăzi, tokenul va fi folosit pentru a realiza tranzacții rapide pentru clienții mari.
CEO-ul JP Morgan, Jamie Dimon, a fost unul dintre criticii criptomonedelor, denumind Bitcoin o ”fraudă” anul trecut. Cu toate acestea, managerii băncii s-au declarat în mod constant susținători ai tehnologiei blockchain. De asemenea, au afirmat că monedele digitale reglementate au un potențial enorm pentru industria bancară, datorită securității și vitezei de transfer pe care o oferă.
Pentru moment, nu există o confirmare oficială cu privire la JPM Coin din partea reprezentanților băncii JP Morgan.
Stabilitate pe piața cripto
În ultimele 24 de ore, prețurile criptomonedelor au fluctuat minor, iar evaluarea totală a pieței s-a menținut la peste 120 de miliarde de dolari, conform datelor CoinmarketCap. Bitcoin a scăzut ușor sub pragul de 3600$, dar a revenit rapid peste această valoare. Ethereum a reușit însă să se mențină peste valoarea de 120$.
ETF-ul Bitcoin al Reality Shares, retras
Reality Shares ETF Trusts, o divizie a Blockforce Capital, a retras o propunere de fond tranzacționat pe bursă (ETF) bazat pe contractele futures bitcoin. Propunerea a fost înaintată cu doar câteva zile în urmă, dar SEC a solicitat deja retragerea sa deoarece nu s-a încadrat în regula sub care a fost propusă.
SEC analizează în prezent ETF-ul VanEck/SolidX, ce a fost redepus în această lună după reluarea activității guvernamentale.
Între timp, o nouă propunere legislativă din Japonia ce va fi analizată în martie 2019 este posibil să permită ETF-uri cripto. Autoritățile de reglementare japoneze iau în considerare includerea acestui tip de instrumente de investiție în sistemul financiar.
Coinbase plătește recompensă de 30.000$ pentru identificarea unui bug major
Exchange-ul american Coinbase a plătit o recompensă de 30.000 de dolari pentru identificarea unei vulnerabilități majore în sistemele sale. Compania nu a oferit detalii despre bug-ul identificat, dar vulnerabilitatea a fost rezolvată.
Coinbase derulează un program de recompense (bounties) pentru identificarea defectelor de cod din sistemele sale. Acestea sunt în general postate pe platforma specializată hackerOne.
Pe baza severității vulnerabilităților constatate, Coinbase oferă recompense în patru niveluri: 200 $ (scăzut), 2.000 $ (mediu), 15.000 $ (înalte) și 50.000 $ (critice). Bounty-ul de marți pare astfel să facă parte dintre bug-urile majore.