Sextortion, o nouă înșelătorie ce implică criptomonedele

Compania de securitate Brezley Breach a avertizat că în ultimele 6 luni a crescut semnificativ incidența înșelătoriilor de tip ”sextortion”. Victimele primesc un e-mail de șantaj în care li se spună că au fost indetificate site-urile pornografice vizitate și li se cere să plătească o recompensă în criptomonede. În caz contrar, informațiile vor fi făcute publice sau transmise angajatorilor sau membrilor familiei. În cele mai multe cazuri, e-mailul conține un atașament care, dacă este deschis, instalează malware sau blochează computerul. În acest mod, victimele sunt nevoite să plătească recompensa pentru a recupera accesul.

Brezley Breach a avertizat că fenomenul ”sextortion”a crescut cu 133% în ultimul semestru al lui 2018 și că majoritatea computerelor afectate aparțin companiilor. Angajații ce nu respectă regulile de protecție cu privire la e-mailurile din surse necunoscute riscă să genereze probleme serioase companiilor în care lucrează.

Cea mai scumpă Toyota Prius din lume, cumpărată cu 1000 Bitcoin

Michael Tozoni a cumpărat în 2013 o Toyota Prius cu 1000 de Bitcoin. La vremea respectivă, valoarea Bitcoin era de doar 22$, dar pentru Tozoni mașina a fost un bonus, deoarece el cumpărase Bitcoin cu 10$.

Cripto-entuziastul susține că între timp a învățat o lecție importantă: ai grijă cum își gestionezi investițiile. El a rămas un susținător al criptomonedelor și susține că în prezent, majoritatea averii sale este în Bitcoin.

În prezent, valoarea BTC este de aproape 3850$. Asta face ca mașina cumpărată de Tozoni să fie mai scumpă decât orice model nou actual. Volatilitatea pieței cripto reprezintă o lecție importantă pentru investitori. Răbdarea și obietcivitatea sunt esențiale în obținerea rezultatelor dorite.

Fondurile de pensii ce investesc în cripto, un semnal pozitiv pentru piață

Săptămâna trecută, Morgan Creek a anunțat că două fonduri de pensii au investit aproximativ 21 milioane de dolari într-un fond cripto. Suma reprezintă doar 0.3% din valoarea capitalului gestionat de Fairfax County Pension Fund, ceea ce nu înseamnă prea mult per ansablu.

cryptocoin
Cu toate acestea, investiția reprezintă un semnal pozitiv pentru piața cripto. Fondurile de pensii reprezintă unii dintre cei mai conservatori investitori instituționali. Faptul că acestea optează pentru investirea în tehnologia blockchain, cripto și start-up-urile de acest tip este un semn că investitorii instituționali le văd ca pe o perspectivă de viitor profitabilă.

Analiștii subliniază că tendința de îmbătrânire a populației la nivel mondial forțează fondurile de pensii să identifice investiții ce oferă randament ridicat. Este de așteptat ca implicarea acestora în fondurile blockchain și cripto să crească, deoarece aceste domenii oferă profituri ridicate. Chiar dacă implică și un risc relativ mare prin comparație cu alte instrumente financiare tradiționale, investitorii instituțioanali par să fie dispuși să își asume acest risc.

Samsung S10 poate genera un val de smartphones ce suportă criptomonedele

Lansarea telefonului Samsung Galaxy S10 a adus o noutate pe piața cripto: capacitatea de a stoca cheile private pentru criptomonede. Producătorul a oferit inclusiv aplicație „Blockchain Keystore”, care oferă un ghid pas cu pas pentru utilizarea acestei funcții. Galaxy S10 are, de asemenea, capabilități de a plăti comercianții și de a transfera fonduri cripto către alte portofele.

Până acum, opțiunile pentru smartphones blockchain au fost limitate – Finney (produs de Sirin Labs) și Exodus 1 (produs de HTC). Faptul că o companie mainstream precum Samsung oferă facilități cripto în modelul său nou deschide oportunități pentru marii producători să le urmeze exemplul.

Galaxy S10 poate face mai mult pentru adopția criptomonedelor decât orice ETF Bitcoin, după cum au menționat analiștii cripto.