La mijlocul acestei luni, Fundația Celo a anunțat Alianța pentru prosperitate (A4P), care poate fi considerată un rival pentru proiectul Libra. A4P este o rețea de organizații care vor folosi tehnologia blockchain – și criptomoneda stabilă Celo – pentru a favoriza incluziunea financiară globală.

Peste 50 de organizații s-au înscris ca membri inițiali ai rețelei, urmărind să construiască și să implementeze aplicații descentralizate folosind platforma blockchain Celo dezvoltată de cLabs.
Aplicațiile sunt dedicate utilizării pe mobil, pentru a maximiza acoperirea în rândul populațiilor ce nu au acces la servicii financiare tradiționale.

Dezvoltati-va cunostintele pe timp de pandemie! Probabil cea mai mare oportunitate de a invata lucruri noi!

Săptămâna aceasta, Fundația Celo a acordat subvenții în valoare de 700.000$ pentru mai multe proiecte care contribuie la Alianța pentru prosperitate.

„Programul de subvenții al Fundației Celo este conceput pentru a sprijini proiecte care se angajează să construiască un sistem financiar care să creeze condițiile de prosperitate pentru toată lumea”,

a declarat fundația într-un anunț pe blog.

Conform anunțului, granturile au mers la trei tipuri de proiecte: cele care facilitează accesul la rețea, cele care educă comunitatea și cele care consolidează platforma Celo.

Alianța pentru prosperitate sprijina combaterea pandemiei Covid-19

Printre beneficiarii de subvenții s-a numărat eSolidar, o platformă care sprijină organizațiile de caritate prin magazine, licitații, donații și voluntariat. În prezent, platforma renunță la taxe pentru ONG-urile care strâng fonduri pentru inițiativele de combatere a pandemiei Covid-19.

Un alt grant a fost acordat SaldoMX, o platformă peer-to-peer care ajută muncitorii emigranți să plătească facturile familiilor lor direct în Mexic.

Foloseste platforma BountyHive si castiga criptomonede!

Alianța pentru prosperitate include și LoveCrypto, o platformă creată de studenții din Brazilia. Aceasta permite utilizatorilor să câștige sume mici în criptomonede pentru îndeplinirea a diferite taskuri online. LoveCrypto va

„ajuta la furnizarea unei surse de venit persoanelor care și-au pierdut locul de muncă ca urmare a Covid-19”.

Fundația Celo menține deschis programul de granturi până la jumătatea lunii mai și speră să atragă mai mulți participanți pentru a se alătura comunității sale. În prezent, Celo testează modul în care protocolul său va gestiona toate proiectele prin intermediul criptomonedei stabile și a peste 400 de validatori.

CryptoZZ