Piața cripto înregistrează scăderi minore

În ultimele 24 de ore, tendința de scădere a prețurilor a continuat. Majoritatea criptomonedelor au înregistrat reduceri de preț de 2-3%, iar Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 3800$.

Volumul de tranzacții Bitcoin se menține la 5 miliarde, iar analiștii sunt de părere că volatilitatea prețurilor va continua.

ICO-urile au lichidat 420.000 de ETH in decembrie

Proiectele ICO bazate pe blockchain-ul Ethereum și-au lichidat criptomonedele acumulate începând cu luna iunie a acestui an. Vânzările au atins un nivel ridicat în decembrie, mai mult de 420.000 ETH fiind lichidate.

Noiembrie a fost, de asemenea, o lună de vânzare masivă, fiind lichidate peste 290.000 de ETH. Principalul responsabil pentru luna trecută a fost Tezos, care a vândut 82.000 ETH.

Aproape jumătate din suma totală de ETH in decembrie poate fi atribuită unui singur proiect – Filecoin. Acest proiect a vândut toate cirptomonedele acumulate în perioada ICO-ului, ce reprezintă 216.906 ETH.

Un alt proiect care și-a lichidat aproape toate criptomonedele a fost Substratum, ce a retras 8.931 ETH in decembrie.

Kyber, pe de altă parte, a retras 66.454 ETH și are în prezent puțin peste 3.000 ETH în tezaur.

Aceste vânzări au fost parțial responsabile pentru scăderea de preț a Ethereum din această lună. Criptomoneda a scăzut la doar 83 dolari în această lună, cu aproape 95% mai mică față de valorile de la începutul anului. În prezent, ETH se tranzacționează în jurul valorii de 125$.

Fundația Litecoin sponsorizează UFC

Fundația Litecoin a anunțat o colaborare cu Ultimate Fighting Championship (UFC) pentru promovarea criptomonedei. UFC este una dintre cele mai importante organizații de arte marțiale mixte, iar meciurile lor au milioane de spectatori.

Logo-ul Litecoin va fi afișat în ringul de luptă la evenimentul UFC 232 de pe 29 decembrie din Califormnia. Acesta va fi un meci între fostul campion mondial UFC, Jon Jones, și Alexander Gustafsson.

Fundația Litecoin susține că sponsorizarea acestui eveniment va contribui la popularizarea criptomonedelor la nivel mondial.

Taiwan: electricitate furată în valoare de 3.25 milioane de dolari folosită pentru minare de criptomonede

Un bărbat din Taiwan a fost arestat pentru că a folosit electricitate furată pentru minarea de criptomonede. Potrivit presei locale, acesta a furat energie electrică în valoare de peste 3.25 milioane de dolari. Taiwanezul închiria diferite locații comerciale și utiliza serviciile unor electricieni pentru a măslui aparatele de măsurare a consumului de curent. În acest mod, el a reușit să utilizeze electricitate gratuită pentru a mina Bitcoin și Ethereum.

El a fost descoperit după ce compania locală de energie electrică a observat fluctuații în consum și a declanșat o investigație. Bărbatul a fost arestat și urmează să fie judecat pentru furt calificat.