Guvernatorul desemnat al Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a vorbit din nou despre monedele digitale și criptomonede.

În cadrul unei audieri a Comisiei pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European, Lagarde a răspuns la o serie de întrebări, inclusiv unele cu privire la criptomonede.

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

Lagarde a declarat că este în favoarea explorării ideii propuse de guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, cu privire la o monedă digitală emisă de principalele bănci centrale din lume.

„Sunt fascinată de propunerea lui Carney cu privire la formarea unei companii de către băncile centrale majore pentru a explora crearea unei monede digitale comune”.

Ideea propusă de Carney este de a crea o monedă digitală similară cu Libra, dar emisă de Băncile Centrale.

Bitcoin si restul

Lagarde a adăugat că este necesar să se facă distincția între criptomonedele precum Bitcoin, care sunt instrumente speculative și volatile, și monede stabile, care au un viitor diferit. Anterior, ea s-a exprimat cu privire la criptomonede în termeni relativi pozitivi, dar a recunoscut că nu intră sub autoritatea băncilor centrale.

Monedele digitale emise de băncile centrale (CBDC), în schimb, vor trebui să respecte toate normele și reglementările existente deja. Atât în ceea ce privește spălarea banilor, finanțarea terorismului, cât și în ceea ce privește stabilitatea financiară.

Lagarde a confirmat astfel interesul său pentru noile tehnologii și criptomonede, dar a subliniat că prioritatea sa sunt CBDC. Ea va prelua oficial funcția de guvernator al Băncii Centrale Europene în noiembrie. Nu ar fi surprinzător ca Lagarde și Carney să lanseze dezvoltarea unui astfel de proiect.

CryptoZZ