Industria cripto in 2019 a avut parte de multe evenimente anul acesta, iar unele dintre ele merită menționate doar pentru efectul comic.

Întâlnirea lui Justin Sun cu Warrent Buffet

La începutul acestui an, o organizație caritabilă care a oferit un prânz alături de legendarul investitor al Wall Street, Warren Buffet. CEO-ul TRON, Justin Sun, a plătit 4,5 milioane de dolari pentru a promova criptomonedele. El plănuia să invite mai multe peronalități din industrie la acel prânz.

Sun a amânat ulterior întâlnirea și într-un final a fost anulată, spre dezamăgirea industriei.

Retrospectivele anului 2019

Tombola TRON cu premiu o Tesla

Tot Justin Sun a generat un dezastru de PR cu o tombolă ce avea ca premiu o mașină Tesla. El a anunțat că, pentru a sărbători parteneriatul TRON-Tether, va oferi cadou un Tesla Model S.

Mulți dintre membrii comunității cripto au fost sceptici imediat, dar alții și-au facut speranțe. Anunțul de pe Twitter a explodat, iar când a venit momentul să extragă câștigătorul, Sun a folosit software-ul de selecție aleatoriei TWrench. Când a postat videoclipul, acesta a fost eliminat rapid din cauza unui „glitch” și a unei „dimensiuni mari de fișiere”. Comunitatea a aflat ulterior că extragerea a fost falsificată și că numele „câștigătorului” a apărut înainte de rularea programului.

Poloniex și delistarea DigyByte

Un proiect crypto cunoscut sub numele de DigiByte a depus mult efort pentru a fi listat pe unele dintre cele mai mari exchange-uri. Poloniex a listat în cele din urmă tokenul DGB, dar l-a delistat rapid după ce fondatorul proiectului s-a apucat să critice pe Twitter nume importante din industrie.

Jared Tate, fondatorul DigiByte, a susținut:

”M-am săturat de prostiile din această industrie. Nu mi-am dedicat în ultimii 8 ani din viața mea acestui proiect ca să stau și să mă uit cum tehnologia blockchain este deturnată de o grămadă de escroci precum @justinsuntron și @cz_binance.”

Mulți dintre membrii comunității cripto au concluzionat că Justin Sun, unul dintre investitorii ce a cumpărat recent Poloniex, a fost deranjat de aceste comentarii.

Craig Wright și whitepaper-ul Bitcoin

Craig Wright încearcă de mai mulți ani să revendice identitatea lui Satoshi Nakamoto, creatorul misterios al Bitcoin. Cu toate acestea, Wright nu a reușit niciodată să mute o singură monedă care aparține lui Satoshi, singura dovadă ce ar fi acceptată de comunitate.

În una dintre cele mai recente încercări, el a susținut că are un „munte de dovezi”, inclusiv documente istorice. De exemplu, a susținut că deține varinata scrisă de mână a whitepaper-ului Bitcoin, care include „pete de cafea și capse ruginite”. Este cu siguranță o declarație distractivă, dar în niciun caz o dovadă credibilă.

BitMEX și e-mail-urile clienților

Poate cea mai mare gafă de anul acesta a fost făcută de platforma BitMEX. Exchange-ul a transmis o notificare pe mail ce a inclus adresele de e-mail ale clienților. Se apreciază că au fost dezvăluite peste 400.000 de adrese de e-mail asociate cu conturile de pe platformă.

CryptoZZ