O conferința blockchain din Shanghai a fost marți întreruptă de organele poliției. Evenimentul de o zi se numește Global Fintech and Blockchain China Summit 2018 și a fost organizat de PTP International. Inițial acesta a fost programat pentru data de 12 aprilie.

Joi, în jurul ore prânzului (după ora locală), sesiunea de dimineață a fost brusc întreruptă de ofițerii de poliție. Toți participanții și organizatorii evenimentului au fost scoși de la eveniment. Sesiunea de după-amiază a evenimentului a fost anulată.

Conform siteului Summitului, conferința blockchain ar fi urmat să aibă discursuri și seminarii, discuții de grup și prezentări ale instituțiilor financiare, proiecte guvernamentale și proiecte cripto.

Motivul oficial pentru această înrerupere abruptă nu a fost făcut public. Se zvonește însă pe rețelele de socializare și pe siteul Weibo că investitorii au raportat evenimentul la poliție din cauza unui proiect ICO în care au investit și de pe urma căruia au pierdut sume mari de bani. Reprezentanți ai proiectului erau prezenți la conferința blockchain și se pare că ei ar fi fost ținta autorităților.

Totuși, în comunicatele media în care vorbește despre problemă, organizatorul evenimentului a negat zvonurile și a spus că summitul se conformează legislației chineze.

PTP International a comunicat:

„Încă investigăm motivele din spatele înreruperii evenimentului. Deocamdată, explicația pe care ne-au oferit-o poliția a fost că existau riscuri de securitate. Căutăm o soluție să vedem cum să ne revanșăm față de participanții la eveniment. Conferința este în conformitate cu reglementările din China și nu are nici un program de tip ICO.”

Un reprezentat media al firmei PTP International a spus că se așteaptă noi informații despre investigație, până vineri în jurul prânzului (după fusul orar Shanghai).