De când a intrat în vigoare noua legislație cu privire la criptomonede în Germania, instituțiile financiare s-au pregătit să ofere servicii de custodie cripto. Printre ei se numără Boerse Stuttgart, a doua cea mai mare bursă din țară. Compania a anunțat că a obținut o licență provizorie de la BaFin și se pregătește să ofere servicii de custodie cripto investitorilor instituționali.

Acestea vor fi furnizate prin intermediul Blocknox, o filială a companiei Boerse Stuttgart Digital Ventures:

„În ceea ce privește noua reglementare a serviciilor de custodie cripto în Germania de la 1 ianuarie 2020, Blocknox și-a anunțat deja intenția către autoritățile de supraveghere de a solicita licența necesară”,

Foloseste un browser sigur – Foloseste BRAVE!

a explicat Ulli Spankowski, directorul general Blocknox.

„Salutăm reglementarea păstrării activelor cripto ca un pas rezonabil spre profesionalizarea ulterioară a industriei. Datorită noii legislații, este posibil ca mai mulți actori instituționali să intre pe piața criptomonedelor.”

Servicii de custodie cripto investitorilor instituționali

Serviciul de custodie crypto de la Blocknox a fost creat la sfârșitul lunii ianuarie 2019 pentru utilizatorii BISON, o aplicație de tip exchange cripto alimentată de Boerse Stuttgart. Acest serviciu a fost extins la sfârșitul lunii septembrie 2019 pentru utilizatorii Boerse Stuttgart Digital Exchange (BSDEX), platforma digitală de tranzacționare a activelor Boerse Stuttgart.

Boerse Stuttgart a anunțat, de asemenea, în decembrie că s-a asociat cu gigantul de servicii financiare japoneze SBI Holdings pentru a extinde serviciile cripto ale ambelor companii din Asia și Europa. SBI are mai multe operațiuni în Japonia, inclusiv exchange cripto reglementat.

BISON susține în prezent achiziționarea și vânzarea de BTC, ETH, LTC și XRP. Pentru a utiliza această aplicație este nevoie de un cont bancar german. Recent, compania a anunțat că aplicația are acum în jur de 81.000 de utilizatori activi.

CryptoZZ