Anul acesta a fost unul dur pentru cele mai multe criptomonede în general, dar unele au avut o evoluție mai proasă decît altele. Ethereum este una dintre cele care au pierdut peste 90% de la valoarea maximă înregistrată cu aproape un an în urmă.

Potrivit lui Arthur Hayes, CEO-ul BitMEX din Hong Kong, revenirea Ethereum poate să aibă loc foarte rapid. El a declarat că ETH ar putea reveni repede la 200 de dolari odată ce proiectele ICO vor începe să se relanseze.

“Odată ce vor fi lansate noi tokenuri, Ether va reveni agresiv. Când se întoarce piața ICO, Ether va testa rapid 200 de dolari. Perioada de renaștere a ICO este de 12-18 luni, “

Hayes nu a fost un susținător al lui Ethereum în trecut, numindu-l un “shitcoin”. El a sfătuit utilizatorii BitMEX să o folosească short(la ETH) în pariurile lor.

ICO-urile, considerate responsabile pentru scăderea de preț a ETH

ICO-urile au fost în mare măsură responsabile de performanța din acest an a Ethereum. Alte criptomonede precum Bitcoin, XRP și TRON s-au recuperat mult mai repede.

În prezent, se estimează că majoritatea ICO-urile și-au lichidat depozitele de ETH, ceea ce înseamnă că ETH a atins nivelul minim. In Decembrie s-au inregistrat cele mai mare volume de vânzare de Ethereum din acest an.

CEO-ul BitMEX – 2019, o posibilă învigorare a ICO-urilor

În momentul de față, o revigorare a ICO nu pare probabil. Cu toate acestea, anul 2019 este de așteptat să fie mult mai pozitiv pentru cripto decât anul acesta.

Mulți observatori din industrie au susținut că se va înregistra o inversare a trendului în trimestrul al doilea din 2019. De asemenea, se așteaptă o creștere a interesului din partea investitorilor instituționali. Acest lucru ar putea fi un catalizator pentru lansarea de ICO-uri. La rândul lor, acestea ar putea determina revenirea prețului Ethereum la 200 de dolari.

În prezent, ETH se tranzactioneaza la 115$, iar volumul de tranzacții a scăzut de la 3 miliarde la 2,5 miliarde zilnic. Acesta este cel mai scăzut nivel din ultimele 18 luni.

În ceea ce privește capitalizarea, ETH se clasează pe locul trei după XRP cu aproximativ 13,4 miliarde de dolari. Așasar, Ethereum are un drum lung de parcurs pentru recuperare și orice catalizator este binevenit în acest moment.