Este posibil ca piața cripto să se extindă până când aproximativ 80% din lume o folosește? CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, consideră că blockchainul va ajuta spațiul cripto să atingă acest obiectiv.

Numărul de utilizatori de criptomonede a ajuns la 50 de milioane

În prezent, în lume numărul de utilizatori de criptomonede este de aproximativ 50 de milioane de oameni, potrivit Armstrong.

Un grafic publicat de Statista relevă că au existat aproape 45 de milioane de utilizatori de portofel cripto în trimestrul patru al anului 2019. Acest număr a crescut de la 32 de milioane în aceeași perioadă a anului precedent și s-a dublat față de ultimul trimestru din 2017.

utilizatori crypto

Graficul de distribuție Bitcoin actualizat de BitInfoCharts arată că există peste 21,5 milioane portofele Bitcoin care dețin criptomonede în valoare de cel puțin 1 dolar.

Deși este dificil de estimat numărul de utilizatori de criptomonede, cifra lui Armstrong nu este departe de realitate.

Există însă drum lung de la 50 de milioane la 5 miliarde de oameni. Brian Armstrong este optimist cu privire la viitor, dar nu a menționat când această prognoză ar putea deveni realitate.

”În concluzie: cred că încă nu ne putem da seama care blockchain va ajuta la creșterea utilizării cripto de la ~ 50 de milioane de utilizatori la 5miliarde. Rețeaua care va reuși să ofere scalabilitate, confidențialitate, identitate descentralizată și instrumente pentru dezvoltatori va avea un avantaj major”

a declarat el pe Twitter.

De asemenea, CEO-ul Coinbase a comparat adoptia criptomonedelor cu extinderea internetului.

5 miliarde e exagerat, dar 1 miliard e realizabil

Realitatea este că încă nu există 5 miliarde de utilizatori de internet – conform unui alt grafic Statista, în ianuarie 2020 au existat 4,5 miliarde.

utilizatori de internet

În schimb, atingerea unui număr de 1 miliard de utilizatori de criptomonede ar fi o realizare majoră. Există mai multe scenarii care pot conduce la o astfel de creștere a comunității.

Numărul de utilizatori de criptomonede poate fi influentat de:

Proiectul Libra al Facebook – Facebook are aproape 2,5 miliarde de utilizatori lunari activi. Dacă proiectul Libra reușește să se lanseze, atunci spațiul cripto ar putea atinge 1 miliard de utilizatori destul de ușor. Totuși, proiectul se confruntă cu o opoziție puternică de reglementare, așa că rămâne de văzut dacă va putea fi implementat.

China și India – împreună, China și India reprezintă aproximativ 35% din populația mondială. Guvernele celor două țări nu au fost prietenoase cu criptomonedele, dar lucrurile încep să se schimbe. Președintele chinez Xi Jinping a lăudat blockchain-ul la sfârșitul anului trecut. Curtea supremă din India tocmai ce a forțat băncile din țară să ofere servicii companiilor care gestionează criptomonede.

CBDC – Monedele digitale ale băncilor centrale sunt una dintre speranțele de viitor pentru piața cripto, Multe astfel de instituții au abordat subiectul în ultimul an, deoarece conștientizează că populația preferă să renunțe la cash. Implementarea CBDC va aduce beneficii majore ecosistemului cripto, deoarece va educa în masă populația cu privire la utilizarea monedelor digitale. De acolo până la adoptarea criptomonedelor este un pas mic.

Crezi ca piata crypto va ajunge la 1 miliard de utilizatori? Daca da, care din cele enumerate mai sus va fi declansatorul?

CryptoZZ