Coreea de Sud lansează proiect pilot de CBDC

Banca centrală a Coreei de Sud a anunțat că a lansat un proiect pilot de CBDC. Prin acesta se doreste testarea unei monede digitale a băncii centrale.

Banca Coreei (BOK) a menționat că programul va funcționa până în decembrie 2021, cu accent pe proiectarea și cerințele unei astfel de monede. Pilotul va include o evaluare a tehnologiei și o etapă de analiză și consultanță a proceselor de afaceri. Banca centrală va construi și va testa moneda ulterior.

Conform unui raport al Korean Times, însă, Banca Coreei nu se grăbește să emită o monedă digitală. Cu toate acestea, instituția financiară consideră că „este necesar să se poată lua rapid măsuri” pentru a lansa un CBDC atunci când va fi necesar.

Forumul Economic Mondial încurajează utilizarea blockchain pentru lanțurile de aprovizionare

Forumul Economic Mondial (WEF) susține că blockchain și digitalizarea pot ajuta lanțurile de aprovizionare să supraviețuiască crizelor precum COVID-19.

Declarațiile au fost făcute într-o postare de blog publicată de șeful departamentului de comerț digital al WEF, Ziyang Fan și Rebecca Liao, vicepreședinte al copaniei blockchain Skuchain.

Dezvoltati-va cunostintele pe timp de pandemie! Probabil cea mai mare oportunitate de a invata lucruri noi!

Cei doi au susținut că pandemia a generat multe probleme pentru companii în ce privește rețelele de aprovizionare. Experții reiterează „necesitatea obținerii unei vizibilități mai mari pe întregul lanț”.

Fan și Liao sunt de părere că tehnologia blockchain oferă transparență fără a sacrifica confidențialitatea datelor. În plus, digitalizarea documentelor ar putea oferi mai multă accesibilitate decât versiunea fizică, pe hârtie.

„Blockchain este tehnologia ideală pentru a se asigura că datele privind performanța și riscul, care stau la baza tuturor tranzacțiilor de finanțare a lanțului de aprovizionare, pot fi partajate în mod autentificat cu finanțatorii și alte părți la o tranzacție, chiar și atunci când nu există nicio relație directă între ei”,

au scris autorii.

Bitfinex oferă staking pentru EOS, ATOM și XTZ

Exchange-ul cripto Bitfinex a anunțat că a lansat servicii de staking pentru trei tokenuri, ce generează dobânzi de 10% pe an.

“Susținem tokenurile EOS, V.Systems și Cosmos (ATOM), iar Tezos (XTZ) va fi disponibil începând cu luna mai. În perioada următoare vom adăuga suport pentru toate tokenurile ce funcționează în sistem de staking”,

a declarat pentru The Block CTO-ul Bitfinex, Paolo Ardoino.

El a mai declarat că Bitfinex este unul dintre producătorii de blocuri EOS și are o piață EOS „cu adevărat activă”. Cosmos și V.Systems sunt „două dintre cele mai populare blockchain-uri.“

În plus, exchange-ul a înregistrat cerere mare pentru serviciile de staking, atât din partea investitoriilor retail, cât și cei instituționali.

 

CryptoZZ