Bitcoin se apropie de valoarea de 4000$, volumul zilnic de tranzacții a atins valoarea maximă din ultimele 9 luni, iar evaluarea totală a pieței cripto a crescut cu 15 miliarde de dolari în 48 de ore.

Acesta este rezumatul săptămânii ce tocmai se încheie, iar perspectivele viitoare sunt pozitive. Există mai multe motive majore ce stau la baza unui potențial ”bull run” al Bitcoin în acest an.

Majoritatea criptomonedelor au înregistrat creșteri semnificative

Etherum a înregistrat o creștere de aproape 20% într-o săptămână, în timp ce prețul EOS a avansat cu peste 35%.

Majoritatea criptomonedelor au avut un trend ascendent în ultima săptămână, semnalând că investitorii cripto au ieșit din somnolența din ultimele luni.

Piața cripto deschide ușa pentru investitorii instituționali

Mulți analiști sunt de părere că ascensiunea Bitcoin va depinde de intrarea pe piață a investitorilor insituționali. Anul acesta se deschid ușile pentru cei ce doresc să achiziționeze Bitcoin.

NASDAQ adaugă indicii Bitcoin și Ethereum

Pe 11 februarie, NASDAQ a lansat indici pentru Bitcoin și Ethereum, arătând cât de serios privește Wall Street “activele digitale”.

Există chiar posibilitatea ca în acest an, bursa să ofere opțiunea de tranzacționare de contracte Bitcoin futures, după cum sugera încă de anul trecut.

Bakkt

Intercontinental Exchange, compania care deține Bursa de Valori din New York, a anunțat anul trecut că va colabora cu Microsoft pentru a crea un exchange cripto global.

La sfârșitul lunii decembrie, ICE a anunțat că a obținut 182 milioane de dolari pentru Bakkt de la un grup proeminent de capitaliști de risc și investitori. În prezent, platforma așteaptă aprobare de la CFTC pentru a fi lansată.

Fidelity Digital Assets

În octombrie anul trecut, Fidelity Investments a anunțat că va lansa un serviciu de custodie Bitcoin numit Fidelity Digital Assets. Compania de servicii financiare cu sediul în Boston gestionează active în valoare de 7,3 trilioane de dolari pentru 27 milioane de clienți,

Serviciul va fi lansat oficial în martie, deși funcția de depozitare la rece a noului serviciu de custodie Bitcoin este deja activă.

JP Morgan Coin

Deși CEO-ul JP Morgan Jamie Dimon nu a avut decât dispreț pentru Bitcoin în ultimii ani, banca pe care o conduce a urcat în barca cripto. Cel puțin oficial. În realitate, așa-numita JPM Coin este un token bazat pe dolar ce este folosit în sistemul centralizat al băncii pentru a efectua transferuri pe blockchain.

Deși nu este adevărată criptomonedă, publicul larg a interpretat situația în mod pozitiv pentru Bitcoin.

În fond, imitația este cea mai sinceră formă de flatare. Prin încercarea de a se alătura revoluției cripto, JP Morgan a recunoscut tacit că nu se poate împotrivi criptomonedelor.

E mai ușor ca niciodată să cumperi cryptomonede

Exchange-urile mari precum Binance și aplicațiile financiare cum ar fi Cash App de la Square fac achiziția de cryptomonede mai ușoară ca oricând.

Aplicația Square Cash permite utilizatorilor să cumpere și să vândă Bitcoin

La începutul acestei luni, Square Cash a devenit cea de-a doua aplicație gratuită mobilă de pe Apple App Store. Una dintre cele mai utilizate aplicații de plată mobile din SUA, cu peste 7 milioane de utilizatori, Square Cash permite vânzarea și cumpărarea de Bitcoin încă din 2017.

Binance permite utilizatorilor să cumpere și să vândă cryptomonede cu carduri de credit

În ianuarie, Binance, cel mai mare exchange cripto ca volum, a anunțat că va permite utilizatorilor să cumpere cripto cu carduri de credit folosind Visa și MasterCard.

In Romania

poti achizitiona cryptomonede ca si Bitcoin sau Ethereum direct cu cardul prin Cryptocoin.pro. Daca alegeti optiunea de transfer bancar puteti folosi platforma Coinvertit.com atat in RON cat si in EURO.

Ro.Exchange a intrat pe piața românească cu servicii peer-to-peer. Spre deosebire de platformele românești actuale, aceștia le permit utilizatorilor să facă schimburi între ei

Mai multe ATM-uri Bitcoin ca niciodată

Pe lângă creșterea lichidității prin intermediul exchange-urilor și a aplicațiilor mobile, ATM-urile Bitcoin se înmulțesc în fiecare zi. În prezent, există peste 4370 de astfel de aparate în 76 de țări, conform coinatmradar.

Dezvoltarea Lightning Network facilitează micro-plățile Bitcoin

Un dezavantaj al Bitcoin este congestia în rețea, dar aceasta este o caracteristică a designului său monetar deflaționist.

Cu toate acestea, cererea copleșitoare pentru o mai mare lichiditate în utilizarea Bitcoin ca instrument pentru plățile zilnice mici în numerar a determinat dezvoltarea de soluții second layer.

Lightning Network are în prezent o capacitate de tranzacții de 710 Bitcoin și peste 32.000 de canale.

Se așteaptă ca popularitatea acestei metode de tranzacții să crească, odată cu lansarea aplicațiilor precum Tippin.me.

Crizele economice internaționale au crescut cererea pentru Bitcoin

Volumul de tranzacții din rețelele peer-to-peer precum LocalBitcoins a înregistrat creșteri semnificative în regiunile supuse crizelor economice. De exemplu, în Venezuela, activitatea de pe LocalBitcoins înregistrează record după record.

În momentul în care moenda națională se confruntă cu probleme de hiperinflație, populația se orientează spre cryptomonede.

Mai multe guverne se orientează spre cryptomonede

Paraguay convertește energia electrică ieftină în Bitcoin

Guvernul din Paraguay dispune de cantități importante de energie hidroelectrică de care nu are nevoie. Printr-o colaborare cu Fundația Blockchain Technology din Coreea de Sud, Paraguay a optat să convertească surplusul de electricitate în Bitcoin. În 2019 este astfel planificată construirea celei mai mari ferme de minare cripto din lume.

Venezuela reglementează criptomonedele

Venezuela a încercat să rezolve problema hiperinflației prin lansarea criptomonedei Petro, bazată pe barili de petrol. Succesul proiectului este încă pus la îndoială, dar aspectul cu adevărat important este introducerea legislației cu privire la cryptomonede.

Deși nu sunt prea avantajoase pentru populație, guvernul din Venezuela a introdus reglementări clare cu privire la tranzacțiile cu cryptomonede și impozitarea acestora.

Giganții de retail de pe piețele asiatice adoptă criptomonedele

Conglomeratul japonez Rakuten a achiziționat exchange-ul cripto “Everybody’s Bitcoin” pentru 2,4 milioane de dolari, Cunoscut drept “Amazonul Japoniei”, Rakuten a anunțat că va introduce criptomonedele în aplicația sa mobilă de procesare a plăților Rakuten Pay.

Investitorii de succes din Silicon Valley sprijină Bitcoin

Silicon Valley a continuat să fie o sursă de superstaruri de afaceri foarte talentați. Acestia sunt destul de entuziasmați de perspectivele Bitcoin în viitorul apropiat. Aceștia au alimentat dezvoltarea industriei cripto prin investirea de capital.

Gemenii Winklevoss

Winklevoss este un nume cunoscut pe piața cripto. Cei doi frați au creat exchange-ul Gemini. In prezent sunt una dintre numeroasele echipe care lucrează cu SEC pentru a lansa în viitorul apropiat un fond de tranzacționare ETF Bitcoin.

Jack Dorsey

Fondatorul și CEO-ul Twitter si Square Cash App a fost un taur intransigent Bitcoin pe tot parcursul perioadei dificile a pieței cripto din 2018.

Tim Draper

Legendarul investitor de capital de risc, Tim Draper, consideră că prețul Bitcoin va ajunge la 250.000 de dolari.

Peter Thiel

Micile echipe de dezvoltatori vizionari și oameni de afaceri ai lui Peter Thiel, care l-au inclus si pe Elon Musk, au încercat să creeze ceva asemănător cu Bitcoin când au creat PayPal. Thiel este un taur important Bitcoin. In luna ianuarie a anului 2018, Founders Fund a cumpărat Bitcoin în valoare de 20 milioane de dolari.

Vitalik Buterin, care a inventat Ethereum, a fost sponsorizat la început prin bursa Fellowship Thiel în valoare de 100.000 $.

Volatilitatea scăzută este un semnal pozitiv pentru viitorul Bitcoin

Una dintre cele mai răsunătoare critici ale Bitcoin ca instrument financiar pentru tranzacțiile mici frecvente este că prețul său este prea volatil pentru a servi această funcție. Acesta este și motivul pentru care mulți experți au declarat că nu este “o monedă reală” sau “nu sunt bani reali”.

Prețul Bitcoin a fost afectat semnificativ de valurile de speculații, dar în ultimul timp prețul se stabilizează.